Zo kun je geld besparen als beginnend zzp'er

Zo kun je geld besparen als beginnend zzp'er

In Nederland zijn er veel mensen die als zzp’er werken. Dit jaar zijn dit er zo’n 1.1 miljoen. Voor jezelf werken is natuurlijk erg fijn, maar beginnen als zzp’er is niet altijd even makkelijk. Zeker het eerste jaar is hard werken, met vaak nog weinig inkomsten. Daarom moet je proberen het eerste jaar niet onnodig geld uit te geven, of zoveel mogelijk geld te besparen. In dit artikel lees je handige tips, over hoe je minder geld uit kunt geven als beginnend zzp’er.

Zakelijk reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt besparen als zzp’er. Eén hiervan is met het zakelijk reizen. Heb jij een auto die je zakelijk gebruikt? Of ga jij voor je werk regelmatig met het openbaar vervoer? Deze kosten kun je zakelijk verrekenen. Zelfs als je met de fiets reist kun je hier gebruik van maken. Wat veel mensen niet weten, is dat dit ook geldt voor de kosten voor onderhoud en brandstof van je voertuig.

Producten kopen

Koop je producten die je zakelijk gaat gebruiken? Dan moet je deze natuurlijk kopen via de zaak. Werk je vooral op internet? Dan kun je allerlei producten zakelijk kopen. Denk bijvoorbeeld aan een harde schijven, beeldschermen, papier en nog veel meer. Wil je nog een zakelijke laptop kopen voor onderweg? Dan is het natuurlijk veel slimmer om dit via je bedrijf te doen.

Overige tips

Werk je vooral voor opdrachtgevers? Dan is het ook verstandig om af en toe eens te kijken naar je (uur)tarief. Doe je dit niet, dan ga je steeds minder verdienen door inflatie. Je zult in de loop van tijd ook meer vertrouwen opbouwen met je opdrachtgevers en zelf meer ervaring opdoen. Het is dus niet zo gek als je na een tijdje wat meer geld gaat vragen voor je diensten.

Als zzp’er moet je ook een keuze maken qua boekhouding. Wil je dit zelf gaan doen? Of laat je dit doen door een boekhouder? Het klinkt misschien aantrekkelijk om dit zelf te doen, om zo geld te besparen. Maar een boekhouder benaderen is vaak slimmer. Je houdt zo zelf meer tijd over voor je eigen werkzaamheden. Ook heeft een boekhouder vaak handige tips om jou op weg te helpen.