Altijd iemand dichtbij met een alarm horloge voor ouderen

Altijd iemand dichtbij met een alarm horloge voor ouderen

Veel ouderen voelen zich niet veilig alleen thuis. De angst om te vallen is vaak groot. Daarom is het verstandig om altijd iemand in de buurt te hebben die kan ingrijpen als er iets gebeurt. Een alarm horloge voor ouderen is dan een uitkomst. Dit horloge geeft direct alarm wanneer de oudere valt of hulp nodig heeft. Zo kan er meteen hulp worden geboden aan deze persoon als dit nodig is. Wil je meer weten over alarm horloges voor ouderen? In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Een alarm horloge is de ideale oplossing voor ouderen die moeite hebben met lopen, of over het algemeen wat minder stabiel zijn. Er zijn verschillende manieren waarop een alarm horloge ouderen kan helpen. Je draagt dit horloge gewoon om je pols zoals een normaal horloge en je kunt hier ook de tijd op zien. Het verschil is dat er op dit horloge een extra knop zit, een alarmknop. Als je deze drie seconden indrukt kun je een vooraf ingesteld contactpersoon direct bellen voor hulp en om de situatie eventueel uit te leggen.

Het dragen van zo'n alarm horloge is ideaal, omdat je deze draagt alsof het een gewoon horloge is. Het valt dus niet meteen op bij anderen, omdat je het horloge ook kunt gebruiken om de tijd af te lezen. Voor ouderen die veel bewegen is er zelfs een variant met stappenteller en andere handige functies.

Valdetectie

Eén van de meest voorkomende klachten bij ouderen is dat ze in huis hard vallen. Hierdoor kan het soms lastig zijn om op eigen kracht weer overeind te komen, waardoor de persoon soms lange tijd op de vloer ligt. Hiervoor zijn er ook speciale alarm horloges verkrijgbaar met valdetectie. Je hoeft dan niet zelf de knop in te drukken als je valt, maar het alarm gaat automatisch af zodra je valt. Dit alarm wordt dan ook meteen doorgegeven aan de contactpersoon. Het horloge gebruikt hierbij de hoogte en snelheid als indicatie voor een val. Of je nu valt in huis, of tijdens een wandeling in de buurt, met een alarm horloge met valdetectie weet je altijd dat hulp onderweg is.