Deze musea moet je gezien hebben als je naar Athene gaat

Deze musea moet je gezien hebben als je naar Athene gaat

Ontdek de rijke geschiedenis en culturele schatten van Athene in de prachtige musea van de stad. In Athene valt er veel te doen en te beleven, waarvan veel buitenactiviteiten. Zo is er natuurlijk de bekende Akropolis berg, gezellige pleinen en winkelstraten. Als je in de winter naar Athene reist, of als het wat minder goed weer is, zijn er gelukkig ook genoeg musea om te bezoeken. In dit artikel hebben we de leukste voor je uitgezocht.

Het Akropolismuseum

Het Akropolismuseum is een absolute must-see voor elke bezoeker van Athene. Dit museum bevindt zich aan de voet van de Akropolis en biedt een verbluffende verzameling van oude Griekse kunstwerken en sculpturen. Het museum is ontworpen om de oorspronkelijke context van de kunstwerken te weerspiegelen en biedt een adembenemend uitzicht op de Parthenon-tempel. Je zult versteld staan van de delicate details van de marmeren beelden en reliëfs die hier tentoongesteld worden.

Nationaal Archeologisch Museum van Athene

Een andere must-visit is het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, dat beschouwd wordt als een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Hier vind je een uitgebreide collectie van artefacten uit de oudheid, waaronder het beroemde Masker van Agamemnon en de bronzen Poseidon van Artemision. Het museum herbergt ook een prachtige collectie van Egyptische kunst en biedt een fascinerend inzicht in de oude beschavingen.

Benaki Museum

Voor liefhebbers van moderne kunst is het Benaki Museum een niet te missen bestemming. Dit museum is gehuisvest in een prachtig neoklassiek gebouw en herbergt een uitgebreide collectie van Griekse kunstwerken van de 19e en 20e eeuw. Van schilderijen tot sculpturen en fotografie, het Benaki Museum biedt een boeiend overzicht van de Griekse artistieke expressie door de jaren heen.

Museum voor Volkskunst en Volksmuziek

Als je geïnteresseerd bent in de Griekse folklore en tradities, bezoek dan het Museum voor Volkskunst en Volksmuziek. Dit charmante museum toont een breed scala aan traditionele kostuums, ambachten en muziekinstrumenten die de rijke volkscultuur van Griekenland weerspiegelen. Het museum organiseert ook regelmatig optredens van traditionele dans- en muziekgroepen, waardoor bezoekers een levendige ervaring krijgen van de Griekse cultuur.

Op zoek naar meer musea in Athene? Neem dan eens een kijkje op de museum pagina van Athene.nl. Hier vind je een overzicht van de beste musea, met handige informatie en tips. Zo kun je goed voorbereid op vakantie naar Athene.