Goedkoop treinkaartje kopen? Lees dan onze tips!

Goedkoop treinkaartje kopen? Lees dan onze tips!

Reis je enkele keren per jaar met de trein? Maar niet zo vaak dat een treinabonnement uit kan? Dan zal het je zijn opgevallen dat de laatste jaren de prijs van een los treinkaartje behoorlijk is gestegen. Vooral voor de langere afstanden kan een treinreis flink in de kosten lopen. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een vol tarief treinkaartje van Amsterdam naar Groningen rond de € 28,-. Toch is het vaak wel mogelijk om voor diezelfde reis minder te betalen. Hieronder vind je tips voor een goedkopere treinreis.

Treinkaart kortingen van NS

Via NS worden er vaak kortingen aangeboden waarmee je goedkoper kan reizen met de trein. Zo bestaat er al jaren de NS Groepsticket. Hiermee reis je met minimaal 2 en maximaal 7 personen met groepskorting naar je bestemming. Hoe meer er mee gaan, hoe goedkoper de treinreis is. Zo reis je al met een groep van 7 personen voor maar € 6,30 naar een gekozen bestemming in heel Nederland. Daarnaast kent NS ook de Samenreiskorting. Hiermee reis je met 40% korting naar je bestemming wanneer je samen met iemand reist die in het bezit is van een NS abonnement. Voor jongeren is er de NS Jongerendagkaart. Ben je tussen de  12 en 18 jaar dan kun je met deze dagkaart voor maar € 7,60 een dagje onbeperkt reizen door heel Nederland.

Ook heeft NS een eigen webwinkel waarin het treinarrangementen aanbiedt. Hierbij gaat het vaak om treinkaartacties waarbij de entreeticket voor bijvoorbeeld een dierentuin of museum zit inbegrepen. Ook worden er regelmatig treinkaartacties aangeboden naar bepaalde steden of evenementen met daarbij inbegrepen een hapje of een drankje.

Goedkope treinkaartjes bij regionale vervoerders

Naast de goedkope treinkaartjes van NS worden ook door andere treinvervoerders acties aangeboden waarmee je goedkoop met het openbaar vervoer kan reizen. Hierbij gaat het vaak om acties binnen een bepaalde regio. Zo kun je regelmatig profiteren van aanbiedingen waarmee je voor maar € 10,- onbeperkt kunt reizen met de bus en trein door een aantal geselecteerde provincies.

Treinkaart aanbiedingen van externe partijen

Om het treingebruik te stimuleren worden er ook regelmatig goedkope treinkaartjes aangeboden door externe partijen. Een aantal jaren geleden werden deze treinkaartjes vaak aangeboden door winkelketens als Blokker en  HEMA. Tegenwoordig zijn deze treinkaartaanbiedingen vaak te vinden bij actie sites als VakantieVeilingen en SocialDeal en een enkel keer nog bij AH en Kruidvat. Hierbij gaat het om treinkaartjes die voor spotprijzen worden aangeboden. Het zijn daarom ook vaak tijdelijke acties. Ook via aanbieders van deelvervoer kun je de laatste jaren treinkaartjes scoren met korting.

Waar vind je snel treinkaartkortingen?

Al met al is het dus mogelijk om fors te besparen op je treinreis wanneer je gebruik maakt van treinkaartaanbiedingen die regelmatig te vinden zijn op het internet en bij sommige winkelketens. Om er achter te komen waar en wanneer er weer een treinkaartactie is kun je gebruik maken van handige vergelijkingssites. Op zo’n site vind je alle goedkope treinkaartjes in een actueel overzicht zodat jij niet heel internet of  verschillende folders hoeft door te spitten. Handig toch!?