Wanneer boek je een last minute?

Wanneer boek je een last minute?

Wil je graag op vakantie maar heb je geen zin om lang te wachten? Of heb je plotseling een paar weken vrij gekregen en wil je daarom nog snel een vakantie boeken? Dan is een last minute misschien iets voor jou. Maar wanneer boek je nu precies een last minute? En wat houdt een last minute aanbieding precies in? Hier lees je alles dat je moet weten over last minute vakanties boeken.

Wat is een last minute vakantie?

Last minute reizen zijn vakanties die je kort van tevoren boekt, meestal niet meer dan drie weken voor vertrek. Vaak zijn last minute aanbiedingen goedkoper dan wanneer je ruim van tevoren boekt. Dit komt omdat reisorganisaties en hotels dan liever niet met lege plekken komen te zitten. Als je last minute boekt, profiteer je dus van de korting die ze geven om toch nog iemand aan boord van een vliegtuig of in een hotel te krijgen.

Last minute vakanties zijn dus een stuk goedkoper, maar het aanbod is vaak wat minder uitgebreid. Je bent natuurlijk afhankelijk van wat er nog over is. Probeer daarom het aanbod van verschillende reisorganisaties te vergelijken, zodat je weet wat er allemaal nog mogelijk is. Er zal voor iedereen wel wat leuks te vinden zijn.

Wanneer boek je een last minute vakantie?

Als je snel wilt vertrekken is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe dichter je bij de vertrekdatum komt, hoe groter de kans is dat er niets meer beschikbaar is. Maar als je wat flexibel bent met je reisdatum, dan kan het boeken van een last minute vakantie heel voordelig uitpakken. Je kunt namelijk heel wat besparen door je vakantie iets later in het seizoen te boeken, of naar een minder populaire bestemming te kijken. Zoals eerder gezegd, boek je een last minute vakantie vaak maar 3 weken van te voren. Maar je kunt ook kiezen voor een super last minute, waarmee je nóg sneller kunt vertrekken. Dit zijn namelijk last minute vakanties die je nog maar een paar dagen van tevoren boekt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld ineens een week vrij krijgt en toch wilt genieten van de zon.