Hoe zorg je voor een ergonomische zithouding?

Hoe zorg je voor een ergonomische zithouding?

Voer jij zittend werk uit? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat dit een behoorlijke belasting voor jouw lichaam is. Dat klopt volledig; het menselijk lichaam is er eigenlijk niet tegen bestand om veelvuldig te zitten. Als je zittend werk uitvoert, is het daarom ongekend belangrijk dat je een ergonomische zithouding aanneemt. Hoe je dat kunt doen? Hieronder vind je enkele van de beste tips.

Tip 1: kies voor een zit sta bureau

Allereerst is het advies om voor een goed zit sta bureau te kiezen. Met een goed zit sta bureau kun je namelijk afwisselen tussen zittend- en staand werken. Dit is goed voor jouw lichaam, maar ook voor jouw productiviteit. Het is immers een feit dat je bepaalde taken beter staand uit kunt voeren.

Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere zit sta bureaus kiezen. Onder meer bij VG Trading vind je hier een divers aanbod van, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Uiteindelijk ben je hierdoor in staat om een zit sta bureau uit te kiezen die volledig aan jouw wensen voldoet. Ook qua uitstraling.

Tip 2: zorg voor een goede bureaustoel

Ook een goede bureaustoel is onwijs belangrijk met het oog op de ergonomie. De bureaustoel moet aangenaam zitten, moet voldoende ondersteuning bieden en moet verstelbaar zijn. Als je het ├ęcht goed wilt doen, moet je het bureau en de bureaustoel ook op elkaar afstemmen en afstellen.

Op dit punt is het vooral van belang om te bepalen wat je zelf prettig vindt. Wil je bijvoorbeeld verstelbare armleuningen hebben? En hoe hoog moet de bureaustoel naar jouw voorkeur zijn? Belangrijke vragen om rekening mee te houden. 

Tip 3: stel je monitor goed in

Voer jij zittend werk uit? Dan is de kans vrij groot dat je dit achter een computer/monitor doet. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, is het belangrijk dat je jouw monitor goed in gaat stellen. De monitor moet op de juiste afstand staan en moet ook de juiste hoogte staan. Iets wat hierbij kan helpen, is om de monitor aan een draaibeugel vast te maken. Deze draaibeugel kun je vervolgens gemakkelijk op de gewenste manier instellen. Dit komt de ergonomie alleen maar ten goede!