Op welke manieren kun je adverteren op TikTok?

Op welke manieren kun je adverteren op TikTok?

Adverteren op sociale media is voor veel bedrijven een goede manier om te groeien. Ook adverteren op opkomende platformen zoals TikTok is steeds toegankelijker in Nederland. TikTok is vooral erg populair onder jongeren en jongvolwassenen. Heb jij een bedrijf of een product dat zich focust op deze doelgroep? Dan is het misschien een goede stap om dit te proberen.

In dit artikel lees je meer over adverteren op TikTok. Op welke manieren kun je hier bijvoorbeeld allemaal adverteren? En hoe kun je gemakkelijk een eigen campagne opzetten?

Gebruikers van TikTok

Momenteel heeft TikTok zo’n 3.000.000 gebruikers in Nederland. Hiermee is dit platform minder bekend dan andere sociale media, zoals Facebook of YouTube, maar er zitten een aantal andere voordelen aan adverteren op TikTok. Zo is het aantal dagelijkse gebruikers relatief hoog, waardoor meer van deze gebruikers jouw advertentie kunnen zien. Ook neemt het aantal nieuwe gebruikers van TikTok nog steeds flink toe. Dit is niet het geval bij veel andere sociale media.

Veel gebruikers op TikTok zijn mensen van onder de 25 jaar oud. Maar ook steeds meer mensen boven deze leeftijd beginnen de app te ontdekken. Zelfs het aandeel van gebruikers boven de 40 jaar wordt steeds groter. Ondanks het feit dat er veel jongeren te vinden zijn op TikTok, is het dus niet slechts een platform voor jongeren.

TikTok advertenties

Interesse in adverteren op TikTok? Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt doen. TikTok richt zich op korte video’s. Deze worden door gebruikers online gezet, waarna andere gebruikers deze kunnen bekijken. Via de ‘explore’ functie, kun je door video’s van andere mensen swipen. Je ziet dan video’s van bekende profielen, maar ook van minder bekende personen. Tussen deze video’s kun je advertenties plaatsen, met je eigen korte video’s. Dit zijn In-Feed advertenties. Verder heb je bijvoorbeeld ook nog Brand Takeover, waarbij jouw advertentie het hele scherm in beslag neemt. Hierbij ligt de focus op gebruikers met een specifieke interesse.

Wil jij meer weten over adverteren op TikTok en wat er mogelijk is? Dan kun je jouw campagne opzetten met de hulp van marketingbureau Amsterdam, of een ander marketingbedrijf bij jou in de buurt. Je krijgt dan hulp bij het maken van een succesvolle advertentie op TikTok.