Op zoek naar gratis routeplanner voor de elektrische auto?

Op zoek naar gratis routeplanner voor de elektrische auto?

Rij je een elektrische auto? De kans is groot dat je dit erg goed bevalt; je betaalt minder voor je energie, bent duurzaam bezig en het is ook nog eens heerlijk stil autorijden. Je kunt elektrisch rijden nog leuker maken door gebruik te maken van een (gratis) routeplanner, speciaal voor de elektrische auto. Met zo’n routeplanner ga je nog beter voorbereid de weg op en sta je nooit meer voor verrassingen. Kies jij ook het gemak van een speciale routeplanner voor de elektrische auto?

Waarom een speciale routeplanner voor de elektrische auto?

Een elektrische auto beschikt over een accu die regelmatig opgeladen moet worden. Doe je dit niet, dan kom je zonder stroom te staan en kun je geen meter meer rijden. Dit opladen kun je thuis doen, maar ook onderweg, bijvoorbeeld bij een oplaadpunt langs de snelweg of een hotel. Bij een routeplanner die speciaal gemaakt is voor de elektrische auto wordt er aangegeven waar je onderweg je accu op kunt laden, ook is het bij bepaalde routeplanners mogelijk om in te voeren hoeveel stroom je nog hebt in je accu op het moment dat je vertrekt. Uiteraard kun je invoeren wat je vertrekpunt is en waar je naar toe wilt gaan. Een goede routeplanner voor je elektrische auto zorgt voor een comfortabele reis, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je zonder stroom komt te zitten.

Welke routeplanner past bij jou?

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor A Bettter Routeplanner. Dit is een gratis routeplanner voor je elektrische auto die je kunt gebruiken op je mobiel of tablet. Het is een routeplanner met veel mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld invoeren hoeveel batterij je nog hebt bij vertrek en wilt hebben bij aankomst. Ook geeft deze routeplanner je tips hoe je het beste je reis in kunt delen. Ook de ANWB heeft een routeplanner ontwikkeld, speciaal voor de elektrische autorijder. De ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s blinkt uit door het feit dat deze gratis is en gemakkelijk in gebruik. Je kunt je reis plannen op de website van de ANWB, die je natuurlijk altijd en overal kunt bereiken als je internet tot je beschikking hebt. Je hebt geen account nodig bij de ANWB op de routeplanner te kunnen gebruiken, iedereen kan er dus gebruik van maken. De routeplanner kun je gebruiken op je smartphone of tablet, hierdoor heb je deze routeplanner altijd tot je beschikking.