Wat is Augmented Reality en hoe werkt het?

Wat is Augmented Reality en hoe werkt het?

Augmented reality (AR) is een nieuwe digitale ervaring waarbij de virtuele wereld wordt gecombineerd met de echte wereld. AR is een overlay van digitale elementen bovenop objecten uit de echte wereld of een door de computer gegenereerde weergave van dezelfde ruimte. Deze elementen kunnen op je scherm verschijnen, je bewegingen volgen, reageren wanneer je in de buurt van iets komt, geluiden maken op basis van de nabijheid van iets, en nog veel meer. We zullen alles bespreken wat je moet weten over deze technologie en de verschillende toepassingen ervan in de wereld van vandaag.

Wat is augmented reality?

Augmented reality is het proces waarbij digitale informatie wordt toegevoegd aan het beeld van de echte wereld. Je kunt virtuele objecten toevoegen aan de wereld om je heen, of je kunt digitale informatie toevoegen aan objecten in de echte wereld. Het belangrijkste verschil tussen augmented reality en virtual reality is dat je met augmented reality de echte wereld kunt zien. Virtuele realiteit vervangt je blik op de echte wereld volledig door een digitale ervaring.

Hoe werkt augmented reality?

Om te begrijpen hoe augmented reality werkt, is het handig om te begrijpen hoe digitale beelden werken. Wanneer je een foto neemt met een smartphone, neemt een camera fotonen op die weerkaatsen op de voorwerpen die je in beeld hebt.  Vervolgens worden deze gegevens vastgelegd. Die gegevens worden vervolgens naar de processor van een telefoon gestuurd, die een JPEG-bestand genereert en deze vervolgens als een foto opslaat. AR werkt ongeveer hetzelfde, maar dan op basis van video. Door de gegevens op te halen, te verwerken en vervolgens naar het scherm te sturen om te worden weergegeven met een gekoppelde AR filter.

Toepassingen van AR

Augmented reality laten maken wordt steeds populairder in verschillende industrieën.

AR speelt een steeds grotere rol in de gaming industrie. Spelers kunnen virtuele personages en voorwerpen zien en ermee interageren door middel van een toegevoegde laag aan bovenop de echte omgeving. Dit maakt de game-ervaring veel meeslepender. 

De marketing industrie staat op het punt om een stuk spannender te worden met de komst van AR. Marketeers kunnen AR-ervaringen creëren die boeiender, dynamischer en persoonlijker zijn.

Steeds meer mensen gebruiken AR om nieuwe vaardigheden te leren, hun vooruitgang bij te houden en problemen op te lossen. Vooral apps voor fitness, voeding en geestelijke gezondheid zijn erg nuttig.

Augmented reality is een nieuwe technologie die naar verwachting een grote impact zal hebben op tal van sectoren. Lijkt het je wat om zelf met AR aan de slag te gaan? Dan kun je terecht bij een augmented reality bedrijf.