Wat is nic salt?

Wat is nic salt?

Nic salt is de afkorting voor Nicotine Salt, in het Nederlands vertaald; Nicotine Zout. Doordat je lichaam de nicotine in deze vorm sneller op kan nemen, krijg je hier ook sneller een voldaan gevoel van. Nic salt in e liquid is minder scherp dan reguliere nicotine. Nicotine zout wordt met name gebruikt in de wat kleinere e sigaretten. Iets voor jou?

Natuurlijke stof

In tabaksbladeren komt van nature nicotine zout voor. Deze stof wordt verwerkt in sigaretten, alleen wordt er dan nog iets aan toegevoegd. Door puur te kiezen voor nicotine zout, kies je dus eigenlijk voor een natuurlijke stof die snel wordt opgenomen. Als je net gestopt bent met roken is e liquid met nicotine zout ideaal; je vervangt hiermee op een natuurlijke, rustige manier het roken van sigaretten. Doordat je snel een voldaan gevoel krijgt van nic salt, krijg je snel weer dat gevoel die je ook altijd had bij een normale sigaret, dat is wel zo fijn als je net gestopt bent.

Voordelen nic salt

Naast dat nic salt natuurlijk is en snel wordt opgenomen in het lichaam, heeft het nog meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de e liquid langer bewaren omdat het zoutgehalte hoog is. Nic salt kun je op lagere temperaturen al prima verdampen, een hoogwaardig apparaat heb je er dus niet voor nodig. Het nicotinegehalte in nic salt is hoog, dit betekent dat je minder e liquid nodig hebt, om een voldaan gevoel te krijgen, dat scheelt ook nog eens in de kosten.

Stoppen met roken?

Als je wilt stoppen met het roken van sigaretten, is het ideaal om dit met nic salt te doen. Met een e sigaret kun je via het nic salt toch nicotine binnenkrijgen, alleen nu via je e sigaret. Een e sigaret is lang niet zo schadelijk als echte sigaretten en bovendien is het veel goedkoper. Bovendien kun je een e sigaret overal roken en krijg je er geen gele tanden van. Bovendien stinken je kleren nooit meer naar sigarettenrook. Doordat nic salt nicotine in pure vorm is, neemt je lichaam het snel op en krijg je meteen dat oude, vertrouwde gevoel weer terug van een echte sigaret. Is nic salt ook wat voor jou?