Rondreizen door Andalusië

Rondreizen door Andalusië

Wil jij eens wat anders van Spanje zien en dan voornamelijk het zuiden van Spanje? Dan is een rondreis Andalusië een goede optie. Andalusië is een gebied in het zuiden van Spanje wat 2 keer zo groot als Nederland is. In dit gedeelte van Spanje zijn enorm veel bezienswaardigheden te bezichtigen.

Rondreizen door zuid-Spanje

Als je gaat rondreizen door het zuiden van Spanje dan moet je vooraf goed weten welke steden en plaatsen je wilt gaan bezoeken. In Andalusië liggen grote bekende steden en plaatsen zoals: Málaga, Córdoba, Granada, Cádiz, Ronda en Sevilla. Steden met allemaal hun eigen geschiedenis en op het gebied van cultuur erg veel te bieden hebben. De meeste mensen kennen deze omgeving waarschijnlijk van een vakantie aan de Costa del Sol.

Het is onmogelijk om alle steden, plaatsen en bezienswaardigheden in enkele weken te bezoeken. Je zult dus een keuze moeten maken als je een rondreis gaat boeken. Een stad als Málaga heeft buiten de bezienswaardigheden en vele musea ook een prachtig en leuk centrum. Hier kan je dan ook makkelijk meerdere dagen verblijven. En aangezien Málaga aan het strand van de Costa del Sol ligt is het verleidelijk om even een dagje op het strand te gaan liggen.

Granada

Tijdens een rondreis door Andalusië mag een bezoek aan Granada niet ontbreken. Hier is een van de bekendste bezienswaardigheden, het Alhambra gevestigd. Het Alhambra in Granada is een must-see tijdens jouw rondreis. Deze indrukwekkende paleizen trekken jaarlijks enorm veel toeristen. Je moet voordat je het Alhambra gaat bezoeken kaarten reserveren anders kan je niet naar binnen.

Pueblos blancos

Andalusië staat bekend om de witte huisjes die er in overvloed staan. In plaatsen als Mijas, Frigiliana en Iznájar kun je zelf de sfeer gaan proeven in deze witte dorpen. Er zijn zelfs speciale routes die je langs de witte dorpjes brengen. De “pueblos blancos” is enorm populair onder toeristen die op rondreis zijn.

Sevilla tijdens je rondreis

Een stad die zeker de moeite waard is tijdens jouw rondreis is Sevilla. Ook deze stad heeft een prachtig centrum met verschillende bezienswaardigheden. Sevilla is goed te combineren met steden als Granda en Málaga.

Het fijne aan rondreizen in zuid-Spanje is dat je genoeg mogelijkheden hebt om enkele dagen lekker te luieren op een van de stranden aan de Costa del Sol. De stranden van Torremolinos, Nerja, Marbella en Benalmádena zijn hier goed voorbeelden van.