Weer op vakantie naar Nieuw-Zeeland met een NZeTA visum

Weer op vakantie naar Nieuw-Zeeland met een NZeTA visum

Binnenkort van plan om op vakantie te gaan naar Nieuw-Zeeland voor die lang gekoesterde rondreis? Sinds 2019 is het als Nederlander of Belg voortaan verplicht voorafgaand aan je reis een NZeTA visum Nieuw-Zeeland aan te vragen.

Wat is een NZeTA Nieuw-Zeeland?

NZeTA is de afkorting voor New Zealand Electronic Travel Authority dit is een reistoestemming die elke toerist of zakenreiziger voortaan online moet aanvragen voordat deze naar Nieuw-Zeeland reist. Zonder een goedgekeurde NZeTA wordt u zelfs geweigerd voor uw vlucht. Het is dus verstandig deze al op tijd aan te vragen.

Gelukkig is de aanvraag zeer eenvoudig en kan deze dus volledig online. Vaak bent u niet meer dan 10 minuten kwijt om de aanvraag in te dienen. Vervolgens krijg je binnen 72 uur een reactie of je aanvraag al is goedgekeurd.

Hoe lang is een goedgekeurde NZeTA geldig?

Wanneer je bericht hebt gehad dat je een NZeTA is goedgekeurd is deze vervolgens 2 jaar geldig. Je kunt dus vaker naar Nieuw-Zeeland reizen met 1 goedgekeurde NZeTA. Je hoeft niet voor elke reis een nieuwe NZeTA aan te vragen. De enige voorwaarde is dat elke reis maximaal 90 dagen mag duren.

Aangezien de geldigheid 2 jaar is, is er geen enkel bezwaar om direct na het boeken van je tickets de NZeTA aanvraag in te dienen. Mocht je aanvraag om wat voor reden worden afgekeurd hb je nog voldoende tijd om een alternatief visum aan te vragen bij de ambassade van Nieuw-Zeeland.

Hoe duur is een NZeTA voor Nieuw-Zeeland?

De NZeTA kosten bedragen NZD $23 voor de NZeTA zelf. Als Nieuw-Zeeland uw eindbestemming is komt daar nog NZD $35 bij voor de verplicht IVL. IVL staat voor International Visitor Conservation and Tourism Levy dit is een toeristenbelasting die je gelijktijdig met je NZeTA kunt aanvragen en ook 2 jaar geldig is. de IVL is ook verplicht net als de NZeTA

Welk reisdocument heb ik nodig?

Het enige geldige reisdocument voor elke reis naar Nieuw-Zeeland is een paspoort. Elke andere vorm van identificatiebewijs is niet geldig. Houd er ook rekening mee dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn op de dag van vertrek uit Nieuw-Zeeland.