Sim voor tablet aanschaffen?

Sim voor tablet aanschaffen?

Er zijn verschillende soorten tablets verkrijgbaar, zowel met als zonder een slot voor een simkaart. Tablets zonder gleuf voor een simkaart kun je alleen met een wifi verbinding gebruiken als je op het internet wilt surfen. Tablets met een simkaart functie hebben geen wifi verbinding nodig om online te kunnen zijn. Door het plaatsen van een simkaart kun je overal waar je bereik hebt gebruikmaken van het internet. Het enige wat je dan nodig hebt is een sim voor tablet van een mobiele provider. Dit mag een normale simkaart zijn of een data sim. Maar ook tablets waar je een simkaart in kunt plaatsen kun je verbinden met een draadloos netwerk. De sim optie is een extra toevoeging.

Welke sim voor tablet kiezen?

Er zijn verschillende mobiele providers waar je een sim voor tablet kunt aanschaffen. Het is belangrijk om goed te kijken wat voor sim je precies gaat aanschaffen, want met de meeste tablets kun je niet bellen bijvoorbeeld. Dit betekent dat een sim met belminuten overbodig is. Het beste kies je dan ook voor een data sim voor tablets. Deze prepaid pakketten of abonnementen zijn gemaakt voor apparaten die alleen data nodig hebben. Ook zou je kunnen kiezen voor een prepaid simkaart. Deze moet je dan zelf opwaarderen, maar werken op dezelfde manier als een abonnement. Bij sommige providers is het ook mogelijk om een extra simkaart aan te vragen van het abonnement wat je gebruikt in je smartphone. De extra sim kun je dan in je tablet stoppen en maakt gebruik van de data van je mobiele abonnement.

Alleen wifi en geen sim op mijn tablet

Ook wanneer je geen simkaart kunt gebruiken op je tablet heb je een aantal opties. Zo kun je van je mobiele telefoon een hotspot maken. Door een hotspot te maken van je smartphone deel je de data van je mobiel abonnement met je tablet die via wifi verbonden is met je smartphone. Alle hedendaagse smartphones ondersteunen deze optie. Het nadeel is wel dat je altijd in de buurt moet blijven van je tablet. Je zou ook kunnen kiezen voor een mobiele router, die doet namelijk hetzelfde als je smartphone. Een mifi router deelt via wifi de data van de mobiele provider. Handig wanneer je veel reist en bijvoorbeeld kinderen hebt die graag verbonden zijn met het internet met hun tablet. Er zijn verschillende soorten mobiele routers verkrijgbaar. Sommige van deze routers hebben zelfs een powerbank functie en gaan tot 72 uur mee. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je niet meer verbonden bent met het internet. Een sim voor tablets is dus niet altijd noodzakelijk om verbonden te zijn met het internet.

Sim voor tablets in het buitenland

Ook in het buitenland zijn verschillende providers te vinden die een sim voor tablet aanbieden. Dit is handig wanneer je buiten Europa reist en geen gebruik kunt maken van je Nederlandse simkaart. Binnen Europa kun je wel gebruik maken van je Nederlandse sim. Dit doe je door de data roaming functie te activeren. Zo verbruik je de data bundel in heel Europa net als dat je in Nederland zou doen.