Wat is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

Wat is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

Tenerife is een prachtig eiland waar veel mensen een zonvakantie boeken. Zeker in de zomer worden vakanties op het eiland vaak geboekt. Tenerife biedt dan namelijk heerlijk weer, veel zon en mooie stranden. Het kan wel erg druk zijn op het eiland tijdens deze periode. Daarom is het verstandig om tijdig te boeken. Wil je alles weten over het boeken van zonvakanties op Tenerife? Hier lees je alles over de temperaturen, toerisme en meer.

De Canarische Eilanden

Tenerife behoort tot de Canarische Eilanden en is het grootste eiland van dit Spaanse archipel. Andere bekende Canarische Eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Van deze eilanden wordt Tenerife het meest bezocht. Zeker in de zomer kan het daarom redelijk druk zijn met toeristen. Gelukkig is Tenerife geen klein eiland. Het eiland is ongeveer 80 km lang en is daarmee een stuk groter dan de meeste andere Spaanse eilanden.

Waarom is Tenerife zo populair?

De reden dat Tenerife een populaire bestemming is voor zonvakanties, is vanwege de prachtige stranden, het lekkere eten en de aangename temperaturen tijdens het grootste deel van het jaar. Het zuidelijke gedeelte van het eiland staat vooral bekend om de feestjes, de stranden en de zon. Toch heeft het eiland een stuk meer te bieden dan alleen dit. Zo zijn er heel veel mooie, minder bekende plekjes die je kunt ontdekken. Tenerife heeft een prachtige natuur en Santa Cruz de Tenerife is de hoogste berg van Spanje. Je hebt hier leuke wandelroutes en andere avontuurlijke activiteiten.

Wanneer boeken?

Wil je een vakantie boeken in Tenerife? Dan is het belangrijk om te weten wat voor klimaat Tenerife heeft. Dit is namelijk bepalend voor de reistijd. Op het eiland is het namelijk het grootste deel van het jaar warm weer, omdat de Canarische Eilanden vlak voor de kust van Afrika liggen. In de zomermaanden kan het 30 graden worden op het eiland. Dit is een fijne temperatuur en het zal niet snel té warm worden op Tenerife. Vermijd je liever de drukte? Dan kun je ook boeken in het voorjaar en najaar. De temperaturen zijn dan vaak iets lager, zo'n 22 tot 27 graden, maar nog steeds hoog genoeg voor een heerlijke zonvakantie. Op Bestereistijd.nl vind je alles over de temperaturen op Tenerife.